Sempena hari yang penuh bersejarah ini, Kerajaan serta seluruh rakyat Malaysia merafak sembah takzim seraya mengucapkan tahniah setinggi-tingginya sempena keberangkatan tiba Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XIV (14) Almu’tasimu Billahi Muhibbudin Tuanku Alhaj Abdul Halim Muadzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah dan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajjah Haminah Binti Hamidun.

Seluruh rakyat mendoakan semoga Seri Paduka Baginda Tuanku akan menaungi Negara dan memayungi rakyat dengan penuh sifat adil dan saksama. Lanjutkanlah usia baginda berdua dalam keadaan iman dan taat dalam keadaan selamat dan sihat. Dipohonkan taufiq dan hidayah yang berkekalan untuk memandu ke arah kebenaran.
Sultan Mizan Dan Sultanah Nur Zahirah Selamat Pulang Ke Terengganu
KUALA TERENGGANU, 12 Dis (Bernama) -- Sultan Mizan Zainal Abidin dan Sultanah Nur Zahirah selamat tiba dengan pesawat khas di Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) di sini pada kira-kira 2.02 minit petang Isnin.
Keunikan Pemerintahan Beraja Dalam Sistem Demokrasi Malaysia
Oleh Cik Rashidah Abd Ghani

KUALA LUMPUR, 12 Dis (Bernama) -- Pemerintahan beraja di Malaysia dikatakan paling unik berbanding negara lain yang mengamalkan pemerintahan beraja.